Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja, porodica i svih onih koji biraju da što češće uživaju svim svojim čulima. Danas, sa velikim brojem restorana Smokvica širom Beograda koji su u potpunosti prilagođeni sredini u kojoj se nalaze, namera četvorice prijatelja je uspela. Stvoreni su topli, ušuškani, kreativni ambijenti provansalskog stila, u kojima kutak za sebe nalaze ljudi različitih godina, profesija i potreba.

Mezestoran Dvorište

Skriven od gradske vreve, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka, Mezestoran Dvorište je pravo gastronomsko osveženje. Donosi u  Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja svojim pristupom poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života. Meze, Mezetluk, Mezedes, Tapas…. Mali tanjirići koji  povezuju ljude i  pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli, ljubavi…Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka sa Krita, a vino kuće je od prijatelja i poznatog kritskog vinara Nikosa Miliarakisa.

Just a Maestro

Restoran Just a Maestro nije koncipiran kao mesto za duge i pretenciozne obroke. Ovde hrana stiže brzo i služi se jednostavno i uz osmeh, što je savršena opcija za popodnevni predah ili laku večeru u srcu Dorćola. Kuhinja je zasnovana na Mediteranu i ističe se po korišćenju svežih začina iz regiona ali i sa Bliskog istoka. Nakon lepog ručka ili večere, probajte deserte po kojima je ovo mesto nadaleko poznato.Rezervacije su moguće samo od 12-18h, u vreme ručka.

Terminal Gastro Bar

Terminal je restoran kreiran sa idejom pružanja jednostavnih doživljaja -uživanjem u svakodnevnim životnim ritualima – kulturi hrane, pića i opuštanja. Ovde se organizuju proslave svih vrsta, a usluge keteringa i ostalih događaja su prateći sadržaji koje Terminal pruža. Poseban odnos prema hrani se ogleda u načinu spremanja specijaliteta, napravljenih u vrhunski opremljenoj kuhinji.  Za puno uživanje tu su i vina iz više od 60 vinskih kuća.

Specijalni jelovnik za nedelju restorana:

Vagon Victoria Gastro Station

U skladu sa svojim imenom unutrašnjost restorana je zadržala izgled vagona sa stilskim nameštajem, retro tapetama i rustičnim lampama. Celokupan prostor oplemenjuje prelepi drveni šank koji se ističe lepotom duboreza. Tokom sunčanih dana svi gosti mogu da uživaju u prostranoj bašti. Na meniju su jela srpske i mediteranske kuhinje, od zanimljivih pica do ćevapa na domaćoj burek piti i teletine ispod sača

Kontragrey

Restoran Kontragrey je otvoren u februaru 2018 godine. Šef kuhinje je Petar Popović koji je svoje iskustvo sticao u nekim od najboljih restorana u Parizu i potom u Beogradu u najboljim restoranima i hotelima. Na meniju ovog restorana su, pre svega, veoma ozbiljna jela od mesa. Tu su black angus steak sa pireom od graška, fondan krompirom i sosom od crvenog vina, pečene teleće grudi sa pire krompirom i čipsom od slanine… Prilozi su specifični po tome što ovde možete uz svako jelo naručiti i sveže crne tartufe, kao i pire sa tartufima.

Tribeca

Restoran Tribeca smešten je u samom srcu Beograda i predstavlja lokaciju na kojoj se može mirno doručkovati, popiti kafa sa prijateljima, održati poslovni sastanak u lepom okruženju, ali i pojesti dobra večera. Iako je osnovna selekcija glavnih jela namenjena ljubiteljima mesa, ovaj restoran ima i poseban meni namenjen vegetarijancima. Doslovno sva vina iz bogate vinske karte služe se na čašu.

Tri Tačke

– Svaki početak je za nas lak, jer nas inspiriše duh novog, modernog Beograda, spreman da ide u susret izazovima, a kada je hrana u pitanju sklon da podrži tradicionalno dobru trpezu starih beogradskih kafana. Naše večeri ispunjene su zvukom žive muzike, ali i mirisom sveže pripremljene ribe tog dana ulovljene posvećenošću jadranskih ribara. Spremni smo da ih se, u prijatnom ambijentu našeg restorana, uz čašu vrhunskog vina, zajedno podsetimo – kažu u ovom restoranu.

Supermarket Zemun Talas

Zemun , jedan od najlepših delova Beograda, grad u gradu, koji zauzima izuzetan položaj na desnoj obali Dunava, najmoćnije i najuticajnije reke Evrope, ulazi u listu lokaliteta na kojima se pojavljuje brend SUPERMARKET. Restoran Supermarket Zemun Talas pronaći ćete u možda najlepšoj kući zemunskog priobalja. U Talasu možete probati girice, grilovanu ribu, razna hladna i topla predjela od povrća i sireva, marinirana pečena rebarca i domaće kobasice. Specijalitet kuće je Riblji paprikas, jedinstvenog servisa i ukusa u gradu

Grafičar

Iako ima tradiciju staru više decenija, restoran Grafičar danas pleni goste svojim novim, modernim i udobnim izgledom, i na staroj lokaciji u Ulici Vase Pelagića nastavlja jednu lepu gastronomsku tradiciju. Pored domaćeg roštilja, na meniju su zapečeni jagnjeći kotlet sa Novog  Zelanda na pire krompiru sa tartufima i bri sirom,  svinjska rebra u BBQ sosu sa zapečenim krompirom u ljusci, chimichurri ramstek star 30 dana i drugim veoma ozbiljnim jelima od vrhunskog mesa.

Put oko sveta

– Putovanja su nešto čemu se uvek radujemo i nestrpljivo iščekujemo…U sećanju nam ostaju lepi događaji, ljudi i mesta. Restoran „Put oko sveta“je mesto koje sigurno vredi posetiti i zabeležiti u gastronomskom pamćenju. Putujte sa nama kroz čudesni svet hrane i vina. Poklonite nam svoje priče, malo vremena i poverenje. Dobro došli, „Put oko sveta“je pred Vama – govore u ovom restoranu koji je najnoviji deo mozaika beogradske gastronomske ponude.

Kalemegdanska Terasa

Restoran Kalemegdanska terasa se nalazi u najlepšem delu Beograda. Malo je velikih naroda koji na Kalemegdanu neće naći svoje tragove…posle nebrojenih bitaka, rušenja i obnova, od rimskog Singidunuma do moćne Otomanske kapije Balkana. U XV veku ovde se nalazi prestoni grad srednjovekovne Srbije. Između dva svetska rata dobija današnji izgled i namenu: promenadu, vojni muzej, umetnički paviljon, zološki vrt i najlepšu terasu u gradu – Kalemegdansku Terasu.

Hush Hush Social Club

Beogradska Beton hala postala je mesto na kome se susreću najrazličitije gastronomske tradicije i koncepti, a jedno od mesta na kome se vrše inovativni gastro eksperimenti je Hush Hush Social Club. Hush – Hush je mesto na kojem nastaje kreativna fuzija balkanske i internacionalne kuhinje, stvarajući jedinstvenu kreaciju namenjenu uživanju za sva čula. Maestro Radomir Raša Vlačić od pažljivo biranih namirnica svakog dana pravi nova gastronomska jela koja u ekskluzivnom i opuštajućem ambijentu očarava nepca i najzahtevnijih hedonista.

Ba.Ba.Lu

Koncept Ba.Ba.Lu restorana dopunjuje se sa imenom, koje predstavlja priču o Bogu užitka i hedonizma. U jedinstvenom enterijeru koji na prvi pogled čini spoj nespojivog, možete da se opustite u društvu članova porodice, prijatelja ili poslovnih saradnika i uživate u jedinstvenoj gastronomskoj avanturi. Zakoračite smelo u jedinstvenu gastronomsku avanturu, posetite restoran Ba.Ba.Lu!

City Garden

City garden je restoran, bar i kafe na možda najboljoj lokaciji u Beogradu. Pozicija na trećem spratu šoping centra u Rajićevoj gostima ovog sa ukusom osmišljenog ugostiteljskog objekta omogućava jedinstven panoramski pogled na istorijski centar grada. Na meniju su jela koja pokrivaju širok spektar ukusa, a moguća je i organizacija radnih doručaka, svečanih večera, konferencija, treninga i drugih događanja

Baštino

Restoran Baštino, koji je počeo sa radom 201 kada je gastronomski tim na čelu sa šefom Slobodanom Blažićem ponudio varijacije internacionalne kuhinje i domaćih specijaliteta, koncipiran je kao zanimljiva oaza dobrog raspoloženja i raznovrsnih ukusa. Posebna pažnja poklanja se bogatom doručku, a tokom ostatka dana adut restorana su sočna baby rebarca. Doručak se služi do 1 sat popodne, a tokom ostatka dana gosti mogu birati između različitih jela i gastro koncepata. Oni za koje je odlazak u restoran prilika za sveobuhvatan provod mogu u ovom restoranu računati i na živu muziku.

Karavan Express

U okviru Mercator centra na Novom Beogradu smešten je Karavan express, restoran dvojne namene – u njemu se može dobro jesti u prijatnom ambijentu velikog tržnog centra, ili, pri povratku s posla, kupiti dobra hrana za poneti. Meni restorana Karavan express sastoji se od najkvalitetnijih jela domaće kuhinje, kao i  italijanskih i azijskih specijaliteta. Brojni prilozi, salate, supe, čorbe i veliki izbor deserata daju vam mogućnost da pojedete pravi, kompletan obrok.

Cantina de Frida

Meni restorana Cantina de Frida baziran je na ponudi brojnih, raznovrsnih živopisnih i ukusnih jela sa prostora Španije i ostatka Mediterana, u malim tanjirima (tapas), kao i na ponudi velikih tanjira, sa proširenim porcijama odličnim za deljenje sa prijateljima. Među tapasima su flambirani gambori zapečeni sa ljutom papričicom, seviče od tune, rolnice od grilovanog patlidžana punjene kozjim sirom, brusnicama i grožđem i mnogi drugi delikatesi

Plato

Meni restorana Plato  je tako koncipiran da će, i pristupačnošću i kvalitetom, zadovoljiti i potrebe studentskog doručka, a za neke kasnije sate u njemu se nalaze i ambicioznija jela od odležalog mesa i drugih vrhunskih sastojaka. Maštoviti deserti su posebna priča i predstavljaju krunu savršenog obroka, ali nećete pogrešiti i ako u prolazu svratite da se osladite i popijete jednu od najboljih kafa u gradu.

5A Soba

Peta soba je novootvoreni „Premium casual“ konceptualni prostor s’ težištem na vrhunskoj gastronomiji. Usidrena u eklektičnom epicentru Beograda, u Rajićevoj 12, Peta soba je maštovita kompilacija različitih urbanih segmenata pod jednim krovom, što podrazumeva fuzijski jelovnik baziran na organskim namirnicama iz kontrolisanog uzgoja, cocktail bar, lounge prostor i letnju baštu, u kojima se pored hrane i mezze bara može uživati u različitim programskim sadržajima poput koncerta, DJ nastupa, kuvarskih performansa i umetničkih izložbi i instalacija.

Ustanička

Najveća gastro atrakcija restorana Ustanička su jela iz mibrase. Ovaj pojam, ne tako poznat na našem gastronomskom nebu, označava zatvoreni roštilj od vrhunskog čelika, koji radi na ćumur i omogućava pripremu hrane uz zadržavanje prirodnih aroma. Ponuda vina obuhvata etikete poznatih srpskih vinarija – Deurić, Kovačević, Aleksandrović, Temet….kao i vina iz Portugala, Italije i drugih zemalja.