Eatalian

Koncept koji neguje Eatalian food bar nesvakidašnji je i ne viđa se baš često kod nas. Tvorci ovog food bara stvorili su savršenu kombinaciju restorana, fast food objekta, caffe bara i prodavnice italijanskih proizvoda. Autentični ambijent Mediterana, upotpunjen modernim dizajnom nateraće da se još malo zadržite i popijete još koju čašicu italijanskog vina ili ukusnog espresa sa šlagom. Za uživanje u svom domu, možete odabrati i neku od flaša vina za poneti, po veoma popularnim cenama

Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan, u svom meniju restoran nudi kulinarsku čaroliju koja se sjajno slaže sa vinima i pruža pravo zadovoljstvo. Na meniju su, pored ostalog, domaće paste koje se i idejom i razradom izdvajaju od proseka – tu su ravioli punjeni guščjom paštetom, taljolini sa tartufima i druga vrlo interesantna jela

Ahh…Riba

Restoran Ahh…Riba je postao jedan od prvih izbora za ljude iz Beograda i goste prestonice koji traže najsvežiju morsku ribu u srcu balkanskog poluostrva. U ponudu ribe i morskih plodova, koja se, naravno, menja u zavisnosti od dostupnosti, spadaju barbun, grdoba, kokot, kernja, san pjer i razne druge poslastice iz mora, a tu je i suši koji se pravi po najvišim standardima azijske kuhinje.

Snežana

Restoran sa tradicijom od pola veka u mnogim detaljima oslanja se na uspomene iz epohe osnivanja, o čemu svedoče fotografije, rustično svetlo i police s knjigama Na meniju se mogu  naći sve vrste pica, kao i različite vrste kolača i torti od kojih vlasnici izdvajaju kolač čoko-kejk i izvrstan sladoled.  Izbor od dvanaest vrsta pica, od odlične margarite, kraljice jednostavnih mediteranskih jela, preko Serbiane, sa slaninom i pečenicom, do pice Snežana, apsolutno je reprezentativan za ovo italijansko jelo.

Principe Di Sicilia

U ponudi restorana Principe Di Sicilia nisu zvučna imena na koja su navikli gosti italijanskih restorana u Srbiji, , osim lazanje i karbonara paste, a meni je fokusiran na kvalitet, a ne na kvantitet – svaka sekcija ima tek nekoliko znalački odabranih jela, a preporuka za obrok može se dobiti i od samih vlasnika, na licu mesta. Za dezert, tu su tiramisu, kanoli ili granita, na koje su u ovom restoranu jako ponosni, zato što Sicilijanci izuzetno drže do kvaliteta svojih poslastica.

Osteria Mozzarella

Prelep restoran u A bloku nudi autentičnu italijansku hranu. Za pripremu jela zadužen je iskusni šef Dejan Stanković. Jelovnik prikazuje raznovrsnu kuhinju 20 italijanskih regija, , a u restoranu Osteria Mozzarella govore da je kuhinja apeninskog poluostrva toliko širok pojam da se, zapravo, ne može govoriti o nekoj jedinstvenoj italijanskoj kuhinji. Ne očekujte standardnu ponudu pica i pasti – one su tu, ali je tu i mnogo drugih iznenađenja za vaša nepca i oči.

Kod Kapetana

Kraj Dunava, na Zemunskom keju, uvek će vas sa radošću docekati restoran“Kod Kapetana“. Nadaleko čuvenu riblju čorbu, uvek svežeg smuđa i kečigu, kao i druge riblje specijalitete, vrsni kuvari pripremaju udružujući svoje umeće i tajne starih alasa. Restoran Kod Kapetana nudi i razne vrste mesa, divljači i jela po porudžbini. Naravno, na meniju su i dobre poslastice, kao što su izvrsne krempite i pita od borovnica.

Fish zelenish Beograd

Restoran istog imena već neko vreme u Novom Sadu privlači pažnju ljubitelja sveže ribe i mediteranskih specijaliteta, a sada i Beograđani mogu da uživaju u istom nivou usluge i hrane kao i u novosadskom restoranu. Koncept malih tanjira vodi vas kroz mediteransku kuhinju, koju odlikuje upotreba svežih namirnica, namirnica koje su trenutno dostupne u prirodi. Fokus je stavljen na jednu namirinicu na tanjiru, koju u kuhinji restorana dobijaju kroz minimalne intervencije sa začinima koji dolaze sa celog Mediterana.