Maximilian

Restoran Maximilian donosi novi koncept moderne internacionalne kuhinje ukomponovane sa savremenim koktel barom. Ova kuća nudi  nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog kulinarstva.Svoju misiju restoran Maximilian počeo je 2015 u srcu Banovog brda a  poseduje i  sopstvenu službu dostave. U okviru restorana nalazi se i Italian Corner, gde se prave originalne napolitanske pizze od originalnih italijanskih sastojaka. Poslastice u Maximilianu su, kažu u ovoj kući, kruna gastronomskog užitka i svaka od njih se ručno sprema.

Manufaktura

U najstarijem delu Beograda, na Dorćolu, nalazi se Manufaktura, restoran autentične balkanske kuhinje i pića. Meni u restoranu Manufaktura kombinuje ukuse nekoliko zemalja, od domaćih srpskih specijaliteta, preko južnjačkih pikanterija, pa sve do Grčke i Makedonije, od kojih su potekle neke od najlepših kulinarskih tajni danas prisutnih na našim prostorima. Rezervacije za obrok tokom Nedelje restorana ne primaju se za vikend u večernjim časovima.

Ginko

Ginko ili mandarinsko drvo, drvo dedova i unuka… Rođen u Kini, ginko je medju najstarijim živim vrstama drveća na planeti. Naziv ginko potiče od kineskih reči jin što znaci srebro, i hing koje označava kajsiju. Smešten na Senjaku nadomak Hajd parka, odvojen od buke i gradske vreve a opet blizu svih dešavanja, restoran Ginko prava je oaza za one koji žele da provedu vreme uz kvalitetnu hranu i vino.

Avala

Malo je restorana koji su gurmanima toliko dragi da za njih imaju nadimke. Avala, poznatija kao Avalica, deo je tog elitnog društva. Restoran Avala osnovan je  još 1945. godine, a u skorije vreme brigu o ovoj kultnoj tački na beogradskoj gastro mapi vodi šef kuhinje i vlasnik Igor Belošević Kada je reč o hrani,  u ovom restoranu, gurmani, naravno, i dalje mogu da pojedu teleću glavu u škembetu, po kojoj je Avalica decenijama bila nadaleko čuvena.

Mali Vrabac

Nagrađivani šef, vrhunska usluga i dobra tamburaška muzika: ovo su tri glavna aduta Malog vrapca, skadarlijskog restorana koje je, kako kažu vlasnici, idealno i za boeme i za porodične i poslovne ljude. Hrana koja izlazi iz kuhinje Malog vrapca je delo kuvara Miloša Jovanovića, predsednika Upravnog odbora Asocijacije šefova kuvara Srbije. Ovaj šef je sa samo 21 godinom svojevremeno postao najmlađi šef kuhinje u Beogradu, a na meniju Malog vrapca su njegova nagrađivana jela.

Orašac

Restoran Orašac je jedno od poslednjih mesta u ovoj ulici, ali i u užem centru Beograda, koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Odličan roštilj i izvrsnost jela spremljenih po receptima iz stare srpske kuhinje razlog su zašto  Orašac važi za izvanredan restoran nacionalne  kuhinje u Beogradu. Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama nadahnuju goste da se uvek vraćaju ovom restoranu. Meso je kvalitetno, bilo da izaberete vešalicu, pljeskavicu, ćevape ili rolovano, punjeno, sa kajmakom…nećete pogrešiti, a porcije su veoma obimne.

Lovac

U prepoznatljivom beogradskom ambijentu prepunom lovačkih tajni, koji zahvaljujući izloženim puškama i opasačima, galeriji divljači i odabiru boja podseća na prirodni šumski ambijent, gosti restorana Lovac mogu da uživaju u proverenim lovačkim specijalitetima i boemskoj atmosferi. . Za potpuno zadovoljstvo, tu je i jedna od najlepših i najvećih restoranskih bašta na Vračaru, , na ušuškanoj i hladovitoj lokaciji samo nekoliko koraka od gradske vreve

Bela Reka

Ponuda vrhunskih nacionalnih restorana u Beogradu nedavno je obogaćena kućom Bela reka, smeštenom u Tošinom bunaru. Restoran Bela reka nosi isto ime kao i farma sa koje dolaze birane namirnice od kojih se spremaju izvanredni specijaliteti srpske nacionalne kuhinje: meso koje dolazi na sto ovog restorana strogo je kontrolisano od uzgoja do servisa. Uz ova jela mogu se piti vina iz svih krajeva Srbije i jesti hleb koji se svakog dana peče u zidanoj furuni.

Kovač

Na mestu na kojem je prema predanju za vreme Turaka postojala drumska kafana, 1932. godine podignuta je kafana pod nazivom Kovač. Kada je 2005. godine ovaj čuveni restoran potpuno renoviran, zadržan je šarm davno prohujalih vremena, ali je dodato i sve ono što u današnje vreme vrhunski restoran mora da ima. Kovač je danas savremen etno restoran u kojem pored reprezentativnih jela srpske kuhinje možete biti posluženi i specijalitetima svetske kuhinje